Wessel over Frames

Ik ben Wessel, 32 jaar en sinds november 2007 in dienst bij Frames als Project Engineer.

Frames kenmerkt zich door laagdrempeligheid. Het is een platte organisatie waarbij de stap naar de directeur of de manager laag is. De deur staat letterlijk (bijna) altijd open. Iedereen is bereid je te helpen en vragen te beantwoorden.

Het plezier waarmee mensen bij Frames aan hun project werken valt me iedere keer weer op. Collega's gaan op een positieve manier met elkaar om en werken echt met elkaar samen. Ik vond het opvallend dat ik al  zoveel verantwoordelijkheden kreeg toen ik net bij Frames begon. Als je het aankunt, krijg je meteen volledige projecten.

Het leukste aan mijn functie vind ik de afwisseling. De fases binnen een project blijven steeds veranderen. Vaak is het een enorme uitdaging om met die afwisseling om te gaan.

Als Project Engineer moet je de dagelijkse gang van projecten begeleiden zoals de planning en het budget

Wessel Wisman
Manager Projects

Belangrijk voor de functie van Project Engineer is dat je met verschillende culturen om moet kunnen gaan omdat we internationaal werken. Je gaat dus ook met verschillende klanten om die ieder een hele andere mentaliteit en cultuur hebben. Ook moet je ' je mannetje kunnen staan' en dat gaat nou eenmaal een stuk beter wanneer je communicatief sterk bent. 

Als Project Engineer moet je de dagelijkse gang van projecten begeleiden zoals de planning en het budget. Om een voorbeeld te geven van een groot project dat we onlangs gedaan hebben; we moesten 6 glycol regeneratie skids leveren, bestemd voor één van de grootste gasvelden van de wereld. Deze skids werden gebouwd in Duitsland. Tijdens zo'n project communiceer je als Project Engineer naast met de klant of opdrachtgever en de leverancier ook veel intern met de verschillende Frames teams (Process, Mechanical en Electrical & Instrumentation). Met de klant stem je het ontwerp af en met leveranciers sluit je de contracten af. Hoe ingewikkelder het project hoe vaker je contact hebt met leveranciers om de planning nauwlettend in de gaten te houden.