Paul over Frames

Ik ben Paul, 39 jaar jong(?) en vanaf augustus 1999 werkzaam bij Frames. Ik ben gestart als Junior Sales Engineer, daarna doorgegroeid naar de functie van Sales Engineer. Per 1 januari van dit jaar ben ik Business Development Manager geworden.Vanuit mijn Sales functie was ik al gewend om op zakenreis te gaan over de hele wereld. Soms als ik achteraf terugdenk, dan besef ik dat ik echt heb geboft dat ik bij een MKB bedrijf aan de slag ben gegaan. Geweldig om in een bedrijf te werken met veel hectiek en dynamiek en waar je de hele wereld kunt zien. Ik kan me nog herinneren een storing op een platform (offshore) toen ik  nog maar net bij Frames gestart was. Er was geen enkele monteur meer beschikbaar. Aangezien ik een VCA diploma op zak had, stelde ik voor om zelf te gaan. Een kleine 2 uur later zat ik in een helikopter onderweg naar het betreffende platform.

Je krijgt bij Frames gelijk de verantwoordelijkheid en de kans om zaken op te pakken. Tegelijkertijd krijg je daardoor ook genoeg kansen om een keer flink onderuit te gaan. Er is geen snellere manier om dingen te leren en dat hoort er nu eenmaal bij.

Kenmerkend voor Frames is dat er heel goed naar mensen wordt gekeken; wat vindt iemand leuk en waar is iemand goed in. We hebben bij Frames opvallend veel sociaal sterke persoonlijkheden...en dat voor een technisch bedrijf!

Frames is een sportief bedrijf waar veel activiteiten worden georganiseerd zoals fietstochten, sportdagen, tenniswedstrijden etc. Veel medewerkers, waaronder ikzelf, komen op de fiets naar het werk. Vanuit mijn woonplaats Scheveningen is het een schitterende route om naar Frames te fietsen, door de duinen en langs de Vliet met slechts 1 stoplicht. Bij Frames is er gelegenheid om te douchen in moderne doucheruimtes en er liggen zelfs handdoeken voor je klaar!

Bij Frames is er gelegenheid om te douchen in moderne doucheruimtes en er liggen zelfs handdoeken voor je klaar!

Paul Mulders
Business Development Manager
Mijn functie is eigenlijk ontstaan door de groei van de organisatie. Als Business Development Manager is het mijn taak om de 'wereld te veroveren en de horizon te verleggen'. Het is de bedoeling dat de basis gelegd wordt voor nieuwe klanten en nieuwe afzetmarkten. Daarbij moeten de juiste poppetjes op de juiste plek gezet worden. Belangrijk in mijn functie is dat je niet in paniek raakt van onzekerheden. Je hoeft niet direct resultaat te boeken, vaak gaat het om de langere termijn. Ook werk je met verschillende BU's van Frames en dus verschillende Frames producten, waardoor je een brede kennis nodig hebt van alle producten.

Een leuke ervaring binnen mijn Sales functie was dat ik in Egypte een milieuvriendelijke installatie heb verkocht waar de klant in eerste instantie helemaal niet op zat te wachten. Uiteindelijk zag de klant in dat het veel gezonder was voor de mensen op de locatie zelf. Wanneer klanten tevreden zijn, praten ze met anderen en zo krijg je naamsbekendheid. Zulke ontwikkelingen bieden dan weer opties voor een spin-off.