Rianne is Lead Design Engineer E&I

Rianne is 33 en werkt sinds 2012 bij Frames. Ze heeft elektrotechniek gestudeerd en hiervoor bij een ingenieursbureau gewerkt.
 
Rianne: "E&I is een vrij onbekend vak onder net-afgestudeerden. Het is dan ook niet iets dat je kunt leren op school. Je kunt studies doen op het gebied van elektrotechniek, automatisering of operationele techniek, maar geen daarvan bereidt je 100% voor op het werk van een E&I Engineer. Daarom vind ik het belangrijk om te vertellen wat het inhoudt."

Rianne Tichelaar
 
Wat houdt E&I bij Frames in?

"Het ontwerpen van eigenlijk alles wat elektriciteit nodig heeft in een plant, zoals motoren, heaters, verlichting, energieverdeling, en alles wat nodig is om een installatie goed te laten opereren. Dus bijvoorbeeld besturings- en beveiligingssystemen, analyzers, en instrumenten die flow, druk, level of temperatuur meten om daarmee vervolgens elders in het proces iets te kunnen regelen."
 
Dat klinkt alsof je veel te maken hebt met andere disciplines… 

"We werken inderdaad heel multidisciplinair met afdelingen process en mechanical. Een proces collega bepaalt bijvoorbeeld dat ergens een niveauregeling nodig is. Om dat uit te voeren hebben ze ons nodig. Wij bepalen dan dat op een vat een instrument komt dat een signaal doorgeeft waarmee een klep naar een bepaalde positie gestuurd wordt. Dat is dan ook weer de overlap met mechanical. Zij ontwerpen het vat en het staal eromheen. Met hen overleggen we waar dat instrument geplaatst kan worden."
 
En wat er dan komt bepaal jij?

"Ik bepaal wat het instrument moet meten. Daarna kijk ik welk soort instrument hierbij past, wat het gewenste meetbereik is en hoe het communiceert met het besturingssysteem. Uiteindelijk beoordeel ik de verschillende aanbiedingen en doe een aanbeveling aan de project engineer voor inkoop en assisteer ik soms zelfs bij afnames."
 
Elektriciteit en gas, dat klinkt als een explosieve combinatie…

"In een gasinstallatie is er door de vele verbindingen altijd ergens gas of een ander brandbaar medium aanwezig. Zeker in de buurt van de X-mas tree (waar het gas uit de grond komt, red.) lekt continu een kleine beetje gas. Daarom  moet je in je ontwerp goed opletten dat een elektrisch of bewegend onderdeel geen explosie veroorzaakt door warmte of een vonk. Er is een internationale ATEX-richtlijn die voorschrijft aan welke eisen je oplossing moet voldoen. Van die richtlijn is een E&I-engineer goed op de hoogte."
 
Hoe ziet je dag er uit?

"Er is regelmatig overleg. De projecten zijn multidisciplinair, dus je praat vaak met de mechanical, process en project afdelingen. Voor een project waar ik nu mee bezig komen we elke ochtend een kwartier bij elkaar: ‘Wat gaan we vandaag doen? Zijn er nog bijzondere zaken naar voren gekomen? Hebben de verschillende disciplines iets van elkaar nodig?’ zijn de vragen die we dan beantwoorden.
Afhankelijk van de fase waarin een project is, maak en check ik documenten en tekeningen, review ik offertes van leveranciers en overleg ik met de klant, leveranciers en installateur over technische issues. Ook is E&I betrokken bij diverse safety studies zoals HAZOP en SIL en wordt input verwacht voor het 3d model dat van alle skids gemaakt wordt."
 
Wat vind je het leukste aan je werk?

"Het is heel afwisselend. Je hebt met veel partijen te maken en zit niet de hele tijd op je eigen plek. Soms zit je bij een klant of een leverancier, ook in het buitenland. Soms op de bouwplaats. Je kijkt dan bij het installeren van E&I-items of alles goed gaat. Het werk begint dus altijd theoretisch en eindigt erg praktisch.
Daarin zie ik ook een verschil met een ingenieursbureau. Daar ben je vooral theoretisch bezig. Je kunt heel diep nadenken over het er in de ideale wereld uit kan zien, maar als iets echt gebouwd wordt zie je beter waar je tegenaan loopt en die ervaring kan je weer meenemen in een volgend ontwerp."
 
De praktijk is weerbarstiger dan de theorie…

"Precies!"
 
Zijn er ook dingen minder leuk?

"Het is bij Frames vaak erg hectisch. Voor van alles is overleg nodig en tegelijk moet alles snel, om een tevreden klant te houden. Er is altijd veel te doen, en verschillende partijen komen om voorrang vragen. Prioriteiten kunnen stellen is wat dat betreft een goede eigenschap."
 
Waar moet je goed in zijn als E&I Engineer bij Frames?

"Je moet flexibel zijn en niet bang zijn om technische vraagstukken zelfstandig aan te pakken en uit te zoeken. En stap op collega’s af als je informatie nodig hebt. Communicatie is sowieso erg belangrijk bij Frames. Samenwerken, helder aangeven wat je gaat doen en waarom, horen bij de cultuur van Frames."

Marjan Tichelaar, Lead Design Engineer E&I
 
Bestaat er een typische Frames-medewerker?

"Het zijn sociale mensen met een drive. Ze willen doorgaan en hebben techniek hoog in het vaandel staan. Iedereen denkt goed na, en stimuleert anderen dat ook te doen. Maar 'Framers' zijn zeker geen einzelgängers. Ze doen veel samen, zowel tijdens als na het werk. Men is altijd bereid elkaar te helpen, hoe druk het ook lijkt."
 
Wat was je mooiste ervaring?

"Mijn eerste total plant project was van Tulip Oil. Die werd gebouwd in Friesland. Samen met mijn team heb ik het hele E&I-ontwerp gemaakt en begeleid tijdens de bouw. Veel was nieuw, voor mij en voor Frames. Ik was op de site en zag het ontstaan. Vervolgens ging de plant aan, en nu werkt het. Dat is een mooi gevoel."
 
Hoe zie je je toekomst?

"Sinds een jaar ben ik lead. Ik coach beginnende engineers en ben verantwoordelijk voor het E&I-ontwerp binnen een project. Dat wilde ik bereiken, dus daar ben ik blij mee.
Verder wil ik me graag binnen de techniek blijven ontwikkelen. Een overstap naar de afdeling projecten is in theorie mogelijk maar ambieer ik niet. De techniek vind ik boeiender. Een grotere plant of module ontwerpen lijkt me een uitdaging. Iedere keer een nieuw verzet erbij, zodat je blijft leren. Dat spreekt me aan."